top of page
Torvet, Maribo

Historien om JP-Foto

JP-Foto er en fotografvirksomhed placeret i Maribo på Lolland, som har en lang historie og er startet af Jens Pedersen for over 30 år siden.

1987

Virksomheden blev etableret af Jens Pedersen, hvor fotograferingerne i starten foregik i et lejet lokale i Holeby.

 

1989

Jens bygger et fotostudie på sin hjemmeadresse Nødebjerg 3, 4960 Holeby, hvor studiet stadig er beliggende.

 

1994

Jens overtager Kløver Jepsens Fotograf og Fotohandel i Maribo beliggende på Lilletorv. Her udvides virksomheden, så kunderne nu også har mulighed for at få indrammet deres billeder.

 

1998

JP-Foto overtager fotograf Elin Juhl Madsens kundearkiv og negativer.

2009

JP-Foto køber ejendommen Torvet 12 i Maribo, hvor kun facaden forbliver, resten total renoveres. Samtidig bliver JP-Foto en aktiv del af Photocare. Butikken er den dag i dag stadig placeret på adressen.

2015

Smartphones indtog betyder, at JP-Foto stopper i Photocare. Samtidig stopper salget af kameraer for at holde fuld fokus på fotografvirksomheden, fremkaldelse af kundebilleder og rammeproduktion i eget værksted.

Jens Pedersen

Indehaver & Portrætfotograf

Jens Pedersen

Jens er født i 1962 og opvokset i Holeby. Jens har altid haft en rigtig stor passion for fotografiet, hvilket ligger helt tilbage fra barns ben. Jens har altid haft et ønske om at skabe unikke og flotte billeder. Det er lige fra amatør billeder i Maribo Fotoklub til i dag professionelle portrætbilleder. Jens har fulgt udviklingen, lige fra fremkaldelse af billeder i eget mørkekammer til i dag at drive en fuldt moderne digital virksomhed. Optagelsen og medlemskabet i Danske Profesionelle Fotografers Klub giver inspiration til udvikling af det kreative fotografi gennem uddannelse og kurser. I dag er Danske Profesionelle Fotografers Klub blevet en del af Colourart, hvor Jens stadig er aktivt medlem for at følge med i udviklingen af fotografiet.    

Jakob Pedersen

Mediegrafiker, erhvervs- & skolefotograf

Jakob Pedersen

Jakob er født i 1987 og opvokset i Holeby, men er idag bosat i Maribo. Jakob er udlært mediegrafiker i XXXX fra Rødby Bogtrykkeri, hvor han stod for storprint og opsætning af den daværende Sydlollands Ugeavis. Jakob fortsætter i en periode som mediegrafiker for Rødby Bogtrykkeri, samtidig med at han arbejder for JP-Foto. I 2009 bliver Jakob ansat på fuld tid i JP-Foto, hvor han tager en fotohandel uddannelse med speciale i billedeproduktion. Jakob har sans for detaljen og står i dag for reklamefotografi/videoproduktion, skolefoto samt andre fotoopgaver sammen med Jens.   

Mette Gade

Butiksansvarlig

Mette Gade

Mette er født i 1990 og er opvokset i Næstved, men er i dag bosat i Nykøbing F. Mette har en kontoruddannelse, hvilket gør at hun er meget struktureret i styringen af JP-Fotos bookingsystem af fotograferinger samt billedproduktion. Mette har også taget uddannelsen markedsføringøkonom med speciale i advertising og promotion, derfor har Mette ansvaret for JP-Fotos sociale medier samt markedsføring. Mette har en stor interesse for design og håndværk, derfor står hun for størstedelen af  indramning og rammeproduktionen i vores eget værksted. 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

FIND OS PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM

bottom of page